Hoe een FaceBook-account tijdelijk of permanent op de iPhone te verwijderen

16 oktober 2019Nicole Jones

Als je eindelijk teleurgesteld bent over de inbreuk op de privacygegevens van Facebook en je Facebook-account permanent op de iPhone wilt verwijderen, of je bent geprobeerd met sociale media en je Facebook-account een tijdje wilt deactiveren, is het niet moeilijk om dit te bereiken. Hier zullen we met u delen hoe u snel een Facebook-account op de iPhone tijdelijk of permanent kunt verwijderen. Het wordt ook aanbevolen dat u Facebook-gegevensfragmenten wist na het verwijderen van uw account en het verwijderen van de app.

Verwijder een FaceBook-account op de iPhone

Deel 1. Hoe Facebook-account op iPhone tijdelijk te deactiveren

Als u Facebook tijdelijk wilt verwijderen, kunt u uw Facebook-account op de iPhone eenvoudig deactiveren met de onderstaande stappen. Elke keer dat u terug wilt komen, activeert u gewoon uw account door u opnieuw aan te melden bij Facebook.

Wat gebeurt er als je Facebook-account op iPhone deactiveert?

  • Mensen kunnen uw tijdlijn niet zien of naar u zoeken.
  • Sommige informatie, zoals berichten die u hebt verzonden, kan zichtbaar blijven voor anderen.
  • Je bent nog steeds zichtbaar in de vriendenlijst van je Facebook-vrienden.
  • Je kunt je Facebook-account opnieuw activeren wanneer je maar wilt.

Mogelijk bent u geïnteresseerd in hoe zoek mensen op Facebook.

Stappen om Facebook-account op iPhone te deactiveren

Stap 1.
Start de Facebook-app je iPhone.
Stap 2.
Druk op Meer knop (drie lijnen) in de rechter benedenhoek.
Stap 3.
Navigeer naar Instellingen en privacy> Accountinstellingen> Persoonlijke gegevens> Algemeen> Account beheren.
Account
Stap 4.
Kies nu deactiveren onder de optie Account.
deactiveren
Stap 5.
U wordt gevraagd uw wachtwoord in te voeren. Voer je wachtwoord in en tik op Doorgaan om te bevestigen dat je je Facebook-account op de iPhone wilt deactiveren.

Als je Facebook Messenger wilt blijven gebruiken, houd dan je Messenger actief of ingelogd wanneer je je Facebook-account op de iPhone deactiveert.

Deel 2. Hoe Facebook-account permanent op iPhone te verwijderen

Als je hebt besloten om Facebook-account permanent op je iPhone te verwijderen, kun je het eenvoudig verwijderen met een eenvoudige methode. Maar houd er rekening mee dat deze actie onomkeerbaar is zodra uw Facebook-account definitief is verwijderd. Je hebt geen manier om toegang te krijgen tot je account en alle gegevens die je eerder naar Facebook hebt geüpload.

Wat gebeurt er als je Facebook-account permanent wordt verwijderd?

  • U kunt uw Facebook-account niet meer opnieuw activeren.
  • Al je profiel, foto's, video's, berichten en al het andere dat je hebt toegevoegd, wordt permanent verwijderd.
  • Je kunt Facebook Messenger niet meer gebruiken.
  • De informatie die je naar je vrienden hebt gestuurd, is nog steeds zichtbaar voor hen, omdat de kopie van de berichten die je hebt verzonden, wordt opgeslagen in de inbox van je vrienden.

Aangezien u de toegang tot alle Facebook-gegevens die u hebt toegevoegd verliest nadat u Facebook-account permanent hebt verwijderd, wordt u aangeraden om van tevoren een back-up te maken van belangrijke Facebook-berichten, foto's, video's en meer. Je kunt gebruiken FoneLab iOS-gegevensback-up en -herstel om het werk te doen. Het is de beste keuze om u te helpen selectief een back-up te maken van iPhone / iPad / iPod-gegevens en deze te herstellen (ondersteund door iOS 15).

Bekijk de gedetailleerde stappen hieronder om een ​​back-up te maken van belangrijke Facebook-gegevens.

Stap 1.
Download en installeer Aiseesoft FoneLab op uw computer. Selecteer iOS-gegevensback-up en -herstel.
Stap 2.
Kies iOS-gegevensback-up.
iOS-gegevensback-up en -herstel
Stap 3.
Verbind uw iPhone met de computer via een USB-kabel en wacht tot de software uw apparaat detecteert.
Apparaat verbinden
Stap 4.
Nadat uw iPhone is gedetecteerd, klikt u op de knop Start en selecteert u de Facebook-gegevens waarvan u een back-up wilt maken. Dan klikken volgende om de map te kiezen waarin u de back-upbestanden op uw computer wilt opslaan en start het back-upproces.
Selecteer gegevens

Nadat u een back-up hebt gemaakt van belangrijke Facebook-gegevens, kunt u de onderstaande stappen volgen om Facebook-account permanent op uw iPhone te verwijderen.

Stappen om Facebook-account permanent op de iPhone te verwijderen

Stap 1.
Bezoek de Facebook-website en log in op uw account met Safari of een andere webbrowser op uw iPhone.
Stap 2.
Zodra u zich succesvol heeft aangemeld, gaat u naar de pagina https://www.facebook.com/help/delete_account in dezelfde browser.
Stap 3.
Tik op Verwijder mijn account. Volg de instructies om het wachtwoord van uw Facebook-account in te voeren en typ de Captcha. Klik ten slotte op OK om uw Facebook-account permanent op de iPhone te verwijderen. Nu wordt uw Facebook-account verwijderd.

Houd er rekening mee dat u de verwijdering nog steeds binnen 30 dagen kunt annuleren als u van gedachten bent veranderd. Na 30 dagen worden uw Facebook-account en alle informatie definitief verwijderd.

Het duurt tot 90 dagen voor Facebook vanaf het begin van het verwijderingsproces om alle dingen die je hebt gepost te verwijderen. Wanneer alle informatie is verwijderd, hebben andere mensen die Facebook gebruiken geen eenling meer toegang tot uw Facebook-informatie. Maar Facebook bewaart al uw informatie in back-upopslag voor het geval er zich een ramp, softwarefout of ander gegevensverlies voordoet, of voor zaken als juridische problemen, schendingen van voorwaarden of pogingen tot schadepreventie.

Mogelijk hebt u nodig: Hoe te verwijderen Twitter or WhatsApp Account en gegevens op de iPhone

Deel 3. Hoe Facebook-gegevensfragmenten te wissen

Nadat je Facebook-account permanent hebt verwijderd en deze app op je iPhone hebt verwijderd, zullen er nog steeds Facebook-gegevensfragmenten op je iPhone blijven staan, die je privégegevens bevatten. Bovendien blijven die onzichtbare gegevensfragmenten uw opslagruimte opeten. Tegenwoordig zijn er professionele tools voor gegevensherstel op de markt die dit kunnen verwijderde Facebook-berichten herstellen. U kunt dus beter de Facebook-gegevensfragmenten grondig wissen als u uw privacy wilt beschermen en uw iPhone-opslag wilt vrijmaken. Aiseesoft FoneEraser is een iOS-tool voor het wissen van gegevens waarmee u dergelijke gegevensfragmenten snel en veilig kunt wissen. Dit krachtige hulpprogramma kan iPhone-inhoud en -instellingen permanent en grondig wissen, er zijn drie wisniveaus om uw privégegevens volledig te wissen om uw privacy te beschermen.

Stappen om Facebook-gegevensfragmenten permanent te wissen

Nadat u de Facebook-app van uw iPhone hebt verwijderd, volgt u de onderstaande stappen om de Facebook-gegevensfragmenten zo snel mogelijk te wissen.

Stap 1.
Download en installeer Aiseesoft FoneEraser op uw computer.
Stap 2.
Start FoneEraser, sluit je iPhone aan op de computer met een USB-kabel.
Aansluiten
Stap 3.
Nadat uw iPhone automatisch door deze tool voor het wissen van gegevens is gedetecteerd, kiest u het wisniveau volgens uw behoefte.
Niveau
Stap 4.
Nadat u het wisniveau hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Start" om Facebook-gegevensfragmenten en andere ongewenste gegevens zoals e-mails, contacten, berichten, foto's en meer permanent van de iPhone te verwijderen.
wissen

Wacht een tijdje en alle Facebook-gegevensfragmenten worden permanent van je iPhone verwijderd.

Conclusie

In dit artikel hebben we gedeeld hoe je Facebook-account tijdelijk kunt deactiveren of Facebook-account permanent kunt verwijderen op de iPhone. U kent ook het verschil tussen het tijdelijk en permanent verwijderen van een Facebook-account. Bovendien is het noodzakelijk om een ​​back-up te maken van belangrijke Facebook-gegevens voordat u het account definitief verwijdert en Facebook-gegevensfragmenten wist nadat het account permanent op de iPhone is verwijderd.

Wat vind je van dit bericht?

Uitstekend

Beoordeling: 4.9 / 5 (gebaseerd op 106 stemmen)Volg ons op

Disqus IcoonLaat je reactie achter en neem deel aan onze discussie

Mac-foutcode

1. Zoek naar mensen op Facebook 2. Facebook Cover Photos / Videos Maker 3. Herstel verwijderde Facebook-berichten op de iPhone 4. Herstel verwijderde contacten 5. Herstel verwijderde Facebook-video's 6. Herstel verwijderde foto's van Facebook 7. Gebruik nieuwe Facebook-notities 8. Beste Facebook Messenger Call Recorder 9. Neem Facebook-videochat op
iPhone Data Recovery doos

De beste iPhone-software voor gegevensherstel ooit, waarmee gebruikers veilig verloren iPhone / iPad / iPod-gegevens kunnen herstellen van een iOS-apparaat, iTunes / iCloud-back-up.

Terug naar boven